Abel Kruisdijk is de nieuwe voorzitter van rotaryclub Lansingerland met ingang van juli 2021. Hij heeft de voorzittershamer en de keten ontvangen uit handen van de vorige voorzitter Annemarie van den Doel tijdens een bijeenkomst bij ’t Manneke aan de Leeweg in Berkel. Dit is de locatie waar de clubleden –in principe- hun tweewekelijkse bijeenkomsten houden, op voorwaarde dat het coronavirus ‘zich koest houdt’.

De Lansingerlandse club maakt al meer dan vijfentwintig jaar onderdeel uit van Rotary International, een wereldwijde netwerkorganisatie waarvan meer dan 1,2 miljoen mannen en vrouwen lid zijn. Zij zetten zich belangeloos in voor serviceprojecten zoals waterverbetering, sanitaire en hygiënische voorzieningen, goed onderwijs, en economische en sociale ontwikkelingen ten behoeve van mensen die het minder getroffen hebben. Een zeer succesvol rotary-project is bijvoorbeeld END POLIO NOW om deze ziekte de wereld uit te helpen.

‘Groei wordt het nieuwe jaarthema,’ zegt de nieuwe voorzitter. ‘Mensen in Lansingerland die ideeën hebben over of willen bijdragen aan een hechtere gemeenschap zijn van harte uitgenodigd om kennis te maken met onze club. Dit geldt nadrukkelijk ook voor nieuwe inwoners van Lansingerland. Wellicht zijn er suggesties voor acties of verse initiatieven waarbij Rotary een effectief hulpmiddel kan zijn. Ik en de andere leden zien ernaar uit om kennis te maken, en ook om gedachten en initiatieven te delen.’

Op dit moment bestaat Rotary Lansingerland uit 15 enthousiaste mannen en vrouwen uit allerlei beroepsgroepen en leeftijden, wonend of werkend in de regio Lansingerland. Met elkaar zetten zij zich in om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en de directe omgeving. Spreekt dit u aan? Kijk voor meer informatie op www.rc-lansingerland.nl of neem contact op met Abel Kruisdijk 06 53 57 14 45

 


18 mei 2021 - Fellowship door samen actief te zijn, het thema van Rotary Lansingerland buitendag 2021. Dat een coronavirus de fellowship niet in de weg hoeft te staan, kon worden geconcludeerd aan het eind van een fijne dag buiten. Veilig afstand houden en toch samen op pad. Op de vaste stek van de club, uitvalsbasis Outdoor Valley, kon worden deelgenomen aan diverse activiteiten zoals wandelen met de vogelkenners van Rotta, kanovaren, klimmen en suppen. De lockdown noopte tot wat creativiteit met betrekking tot de lunch, gezamenlijk "een terrasje pakken" bleek nog niet mogelijk. Al met al een geslaagde dag!

In een periode waarin veel activiteiten vanwege de Covid-19 pandemie onmogelijk zijn geworden, is fellowship nog belangrijker. Rotary Lansingerland zoekt de mogelijkheden op. Samen wandelen, niet te dicht op elkaar, is één van die mogelijkheden. Tijd voor een goed gesprek en gelijktijdig de benen strekken op de vaste dag in de week, doorbreken de dagelijkse sleur. 

Vast startpunt wordt gevormd door Outdoor Valley, het recreatiecentrum in het Hoge Bergsche Bos. Meewandelen en zo ook kennismaken met Rotary Lansingerland? U bent van harte uitgenodigd. Neem even contact met ons op via het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek ontvangt een donatie van RC Lansingerland in de vorm van een instrument: een zogenaamde leerling hoorn. Voorafgaand aan de repetitie van het fanfare-orkest op dinsdag 8 september 2020 overhandigt Annemarie van den Doel namens de club het instrument aan René van Rooijen, de voorzitter van Concordia.

 

Rotaryclub deelt een instrument uit, opdat Concordia de muziek met dit instrument weer verder kan delen. Met de leden onderling maar uiteraard ook met het publiek zowel binnen de Lansingerlandse gemeenschap als daarbuiten. Zo past deze schenking -hoe toevallig- binnen het jaarclubthema 'delen' ! 

Annemarie van den Doel is met ingang van 1 juli 2020 de nieuwe voorzitter van Rotaryclub Lansingerland. Zij heeft de voorzittershamer overgenomen van Martijn Kruijt op een 'corona-proofe' bijeenkomst in ’t Manneke te Berkel, de locatie waar de clubleden op dinsdag hun tweewekelijkse bijeenkomsten houden.

Martijn Kruijt is met ingang van 1 juli jongstleden de nieuwe voorzitter van Rotaryclub Lansingerland. Hij heeft de voorzittershamer overgenomen van Petra den Boer  tijdens een gezellige barbecue bij ’t Manneke te Berkel, de locatie waar de clubleden hun tweewekelijkse bijeenkomsten houden.